Auróra gondolkodó kör

Auróra, mint „hajnal”.
Szeretettel várjuk azokat a filozófiára nyitott érdeklődőket, akik szeretnének közösen gondolkodni a mindennapi élet ellentmondásaim. Szeretnék rendbe szedni a gondolataikat egy-egy hétköznapinak tűnő, mégis nehezen megfogható téma kapcsán. Akik szeretnének bemerészkedni a nyúl üregébe, mint Alice tette Lewis Carroll klasszikus művében. Akik szeretnének mélyebbre ásni, végül mégis önmagukhoz közelebb kerülni.
A beszélgetés mindig egy meghatározott témára épül, de a résztvevők elmondhatják saját gondolataikat vagy kérdéseiket. Esetenként előveszünk és közösen értelmezünk filozófiai vagy irodalmi szövegeket is, de csak a befogadhatóság határain belül.Az eddig felmerült témáink közül: „Mit jelent a tudatosság megélése?”, „Mit jelent a filozófia?”, „Mik az én értékeim?” ,de szabadon javasolhatóak más témák is.A beszélgetést vezeti: Berta Gergely, az ELTE BTK Filozófiatudományi Doktori Iskola doktorandusza
További információ: ildiko.heinemann@lutheran.hu berta.gergely@gmail.comAz első alkalom témája a TUDATOSSÁG
Mindannyian tudatosak vagyunk, hát nem? Tudatosság vs. Carpe Diem?
Tudatosság egyenlő „megvilágosodás”?
Mit jelent tudatosnak lenni?

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, égbolt és , szöveg, amely így szól: „ELSŐ ALKALOM: MÁRCIUS 4- ÉN, PÉNTEKEN 18:30- 20:00 VECSÉSI EVANGÉLIKUS KÃZÖSSÉGI TEREMBEN AURÓRA GONDOLKODÓ KÖR A kört vezeti Berta Gergely AZ ELTE BTK FILOZÓFIATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA DOKTORANDUSZA AZ ELSŐ ALKALOM TÉMÁJA: A TUDATOSSÁG”